Arches National Park, Utah

Hvor er vi? Klik på Arches National Park, Utah, USA
1 mio. besøgende hvert år kan ikke tage fejl. Arches National Park i de østlige Utah er populær og af mange grunde. 2.000 sandstensbuer, spændende rødbrune klipper, tørre landskaber, utrolige stenformationer og med en snedækket bjergkæde som bagtæppe er her utroligt smukt.

Med det ikoniske billede af Delicate Arch, der også pryder nummerpladerne i Utah, tiltrækker Arches National Park mange turister fra hele verden. Selvom Arches tilbyder store forskelle og mange muligheder, så flokkes de fleste om 3 til 4 "must do" på deres rejseplan for Arches National Park. Det er Balanced Rock, Devils Garden, Delicate Arch og The Windows. Parkeringspladserne ved disse populære stop er ofte overfyldte. Det er ikke usædvanligt med hundrevis af tilskuere ved Delicate Arch, når solen går ned.

Den travle sæson er ikke kun et sommer fænomen. Takke være et tørt klima er "høj sæsonen" lang og strækker sig fra marts til oktober, hvor specielt påske, Memorial Day (sidste mandag i maj) og Labour Day (første mandag i september) udover sommermånederne tiltrækker store mængder af turister.

Hvor finder du Arches National Park
Parken ligger i det østlige Utah på grænsen til Colorado, 8 km nord for Moab, 300 km sydøst for Salt Lake City og 550 km nordvest for Grand Canyon.

Ranger aktiviteter
Der er aftenprogram ved Devils campingpladsen, guidede vandreture med en park ranger og Fiery Furnace turen, der kræver en vandretilladelse eller at du går i området sammen med en park ranger. Fiery Furnace er en vandrertur gennem højsensitivt beskyttet natur.

Tiden flyver af sted, så hvordan bruger du bedst tiden
Du vil gerne vandre og har 2 timer, så vælg en af følgende vandreture: Windows loop, Delicate Arch, Devils garden eller Sand Dune Arch og Broken Arch.
Du er i bil og har 1,5 time, så skal du køre til Windows-området og se nogle af parkens største sandstensbuer eller kør til Delicate Arch udsigtspuntet og se verdens mest berømte sandstensbue fra 1,5 km afstand.
Du er i bil og har 3 timer, så skal du køre begge ovennævnte ture.
Du er i bil og har 5 timer, så kan du køre alle parkens asfalterede veje og nyde 10 minutter ved hvert udsigtspunkt.
Kan du ikke beslutte dig, så bliv nogle dage i Arches og Moab-området og få et godt indtryk af en fantastisk park.

Billeder fra Arches National Park.
Zoom tættere på og klik på billeder for at se mere.