Nationalparker i USA

Fra Texas tørre støvede ørken i syd til Alaskas højste snedækkede bjerge i nord. Fra det historiske øst til Yosemites barske nøgne klipper i vest. USA har et utal af unikke nationalparker og mange af de bedste finder du i det vestlige USA. Dem er der fokus på her.


Ordet nationalparker i USA sætter en kædereaktion igang: Yellowstone, Grand Canyon, Death Valley, Yosemite, Joshua Tree, Zion, Bryce... Listen med enestående og fantastiske parker i USA er lang og giver straks en lang række billeder på nethinden. Kløfter og bjerge, gejsere og søer, enge og bjørne. Det handler om natur og dyr.
Verdens første nationale park så lyset i 1872. Det var Yellowstone som blev den første ikke bare i USA, men verdens første nationale park. Yellowstone var kulminationen. Ikke bare for opdagelsen og bevarelsen af Yellowstone-området, men for værdsættelsen af naturen og en begyndende interesse i at bevare unikke naturfænomener der for fremtidige generationer. En interesse som gør det muligt for os i dag at rejse rundt i velbevarede områder, der byder stor variation i geografi og natur på en relativt lille område i det vestlige USA.